Fűszer- nem csupán ízesítésre

A fűszerek és gyógynövények nem csak finomabbá, ízesebbé teszik az ételeinket, hanem számos hasznos egészségre gyakorolt hatása van. Ezek gyógyító ereje már több ezer éve ismert.
Természetesen a táplálékainkat bölcsen kell megválasztani és megfelelően ízesíteni, hogy nem csak a csodás íz világukat, de jótékony hatásaiban is részesüljünk.


Íme, a 9 hasznos fűszer, mely hasznos lehet az egészségünkre is:

Fahéj

fahéj fűszer A fahéj legnagyobb előnye, hogy szabályozhatja a cukorbetegek vércukorszintjét. Amellett egy fél teáskanál fahéj naponta kétszer körülbelül 30%-al csökkentheti a trigliceridek és a koleszterint a vérben. A fahéj gazdag antioxidánsokban, ami megvéd bennünket az oxidatív stressztől és gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Segíthet megelőzni a cukorbetegséget, Alzheimer és Parkinson-kór kialakulását. Ízesíthető vele akár a tej, akár a kávé, finom aromát kölcsönözve ezen innivalóknak.

Gyömbér

gyömbér A gyömbér, azon fűszer, mely csökkentheti a fájdalmat és a duzzanatot azon személyeknél, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Kiváló a hányinger csökkentésében és annak ellenőrzésében. Segíthet egyes gyomorproblémák enyhítésében és úgy vélik, hogy a migrén okozta fejfájást is csökkentheti.

Rozmaring

rozmaring fűszer Eme fűszer legnagyobb előnye, hogy a gyomorfájdalmak enyhítésében segíthet és javíthatja az emésztést. A rozmaring növeli az éberséget és a koncentrációt, és azáltal, hatékonyabbá tesz azon feladatok végrehajtásában, ahol a memóriánkat kell igénybe vegyük. Ez a fűszer, gyógynövény, egy erőteljes antioxidáns, mely növeli a vér áramlását az agyban, megvédi az agyat a szabad gyökökkel szemben, ezáltal csökkentve a stroke és más betegségek kockázatát, mint például az Alzheimer-kór.

Zsálya

zsálya fűszer A zsálya nélkülözhetetlen az idegrendszer számára. Segít megőrizni a jó hangulatot hosszabb ideig, békét és kiegyensúlyozottságot kölcsönözve számunkra.
Tanulmányok bizonyították, hogy azok a diákok, akik zsálya kivonatot fogyasztottak jelentősen jobb memória teszteket írtak és a hangulatot is javították. Javítja az agy memóriáját és szellemi funkcióit. Javítja, elősegíti az emésztést és csökkenti a nők hőhullámait menopauza idején.

Kurkuma

A híres fűszer, ami a keleti konyhára jellemző főként, egyre nagyobb teret hódit és válik népszerűvé a nyugati világban. Nemrégiben több tanulmány bizonyította a kurkuma előnyeit, a szív egészségét illetően, valamint megakadályozva a plakkok kialakulását az erek falain. Egyes kutatók szerint, még a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepe lehet.

Menta

menta fűszer 

A finom illatú fűszer legnagyobb előnye, hogy csökkentheti a fájdalmat a gyomorban és javítja az emésztést.
Gyakran használják megfázáskor, beteg torokra, arcüreg problémákra és fertőzésekre.

Kakukkfű

A kakukkfű egy erős fertőtlenítő. Számos fertőző betegség megelőzésében játszhat szerepet, erősíti az immunrendszert és javítja az emésztést.

Petrezselyem

petrezselyem fűszer A petrezselyem előnye, hogy erősíti az immunrendszert és segíthet a szívroham megelőzésében.
A petrezselyem tea hasznos lehet a húgyúti fertőzések tüneteink enyhítésében. A petrezselyem rágása megszünteti a rossz leheletet. Hihetetlenül gazdag A vitamin és C-vitaminforrás, erősítve az immunrendszert, és hasznos lehet a szív-és érrendszer védelmében.

Sáfrány

sáfrány fűszer A sáfrány nem csak a legdrágább fűszer, hanem egy erős anti-depresszáns, mely szinte felülmúlhatatlan. Sok depresszió enyhítésére irányuló gyógyszer előállításában használják, de persze sokkal jobb, ha a természetes formájában kerül fogyasztásra.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!